Laseren

Laser graveren

Met de lasergraveermachine is het mogelijk om zeer gedetailleerde afbeeldingen op veel verschillende materialen over te brengen. Hierdoor is het mogelijk om unieke, persoonlijke producten op maat voor u te maken.

Lasergraveermachines worden gebruikt voor het lasergraveren van deurbordjes, naambordjes of plaques. wij kunnen individuele artikelen of kleine series produceren, maar ook zeker op efficiënte en economische wijze grote series produceren. Er kunnen veel mogelijke ontwerpen gegraveerd worden met de laser. 

Traceerbaarheid van producten

Serienummers en codes worden gebruikt voor het traceren van producten van de fabrikant tot de eindgebruiker. QR codes en barcodes zijn daardoor onmisbaar geworden in de logistieke sector en in de handel. Internationale richtlijnen en normen, als UID, GS1, ASTM, UPC en EAN, behoeven normaal gesproken het gebruik van codes voor het markeren van producten in het internationale goederenverkeer. 

Lasermarkering als permanente identificatie

Lasermarkeren is uitermate geschikt voor het coderen van producten, componenten en verpakkingen dankzij de precisie en duurzaamheid die verschaft wordt. De laser is zacht voor het materiaal tijdens het markeerproces, maar tegelijkertijd extreem bestendig tegen mechanische belasting, licht of weersinvloeden. Uw code markeringen en serienummers blijven dus goed leesbaar voor de scanner gedurende het verzendingstraject. 

Lasermarkeren in medische sector

Chirurgische instrumenten en implantaten die gebruikt worden in de medische sector zijn gemaakt van materialen met een erg hoge kwaliteit. Nauwkeurige identificatie van bijvoorbeeld medische instrumenten en hoortoestellen, met barcodes en serienummers, is noodzakelijk. Dergelijke markeringen dienen nauwkeurig, permanent en onuitwisbaar te zijn om te voldoen aan de eisen van het dagelijkse leven in de medische wereld. 

Permanente en bestendige identificatie

Markeren met een laser voldoet aan deze eisen. Het biedt duurzame en bestendige identificatie bij kleurverandering, zonder de oppervlaktestructuur van het materiaal aan te tasten. Bovendien, is de markering vrij van ruwe kanten, waarin bacteriën zich zouden kunnen ophopen. Uw medische instrumenten zijn gegarandeerd steriel.